Transport gratuit pentru comenzi peste 250 lei
TRANSPORT GRATUIT - comenzi peste 250 lei
HotNails
Meniu
Acest site este in proces de mentenanta. Putem onora doar comenzi telefonice. Multumim pentru intelegere

Cum sa intretii freza / pila electrica pentru unghii ?

    Hotnails.ro vă va ajuta sa intelegeti ca nu este de ajuns ca o freza sa fie scumpa / de calitate pentru a o utiliza un timp indelungat. Pentru o utilizare cat mai indelungata trebuie sa faceti si voi un efort. Ce inseamna acest efort ? .... in urmatoarele randuri va vom explica.

    Dupa ce se deterioreaza o freza electrica ieftina iti spui in sinea ta : „ era ieftina / cati bani dai ... atat face ”

    Ce faci in aceasta situatie? Cumperi o pila electrica la fel de ieftina / slaba calitativ ori cumperi o freza electrica mai buna  / Profesionala / Puternica / 35 000 rotatii pe minut / Brand / Calitate s.a.m.d. 

    Ce te faci daca noua freza se strica la fel de repede ca vechea freza ? Pe langa ca injuri ca la usa cortului pe cei de la care ai achizitionat pila electrica, tragi si concluzia ca ai fost pacalita. Dupa care urmeaza certuri, acuze, costuri suplimentare, nervi, cliente pierdute, imagine sifonata si lista poate continua.

    Pentru a nu ajunge in situatia de mai sus descrisa , Hotnails.ro vă va explica ce puteti face pentru a creste durata de viata a frezei / mandrinei pe care o utilizati - INDIFERENT daca este scumpa sau ieftina.

        Mai intai , trebuie sa explicam cateva aspecte generale legate de frezele electrice care se impart in mai multe categorii :   

 -   In functie de puterea pe care o genereaza freza – de la 15 W pana la 65 W ( poate si mai mult – desii dupa noi ce este mai mult de 65 W este facut din pix ...dar asta este alta problema) 

  -  In functie de viteza de rotatie a mandrinei – de la maxim 15 000 Rotatii pe Minut (RPM) pana la maxim 50 000 RPM ( din punctul nostru de vedere, ce sare peste 50 000 RPM - NU aveti nevoie ori este reclama dusa la extrem )

  -  In functie de calitatea mandrinei :

                           – mandrina cu micromotor Capsulat ( mai putin fiabila in timp dar mai ieftina si mai usoara) 

                                                            


                            - mandrina cu micromotor Traditional pe carbuni ( mai scumpa si mai grea fata de cea  cu motor capsulat )

                                                          

            Apropos , stiati ca Hotnails.ro asigura micromotoare pentru toate frezele electrice comercializate ? Daca aveti o mandrina defecta, puteti apela la noi pentru a va livra micromotorul stricat. Pretul unei mandrine este cuprins intre 150 lei si 450 lei. De ce sa dati atatia bani cand puteti schimba doar micromotorul mandrinei ? Pretul micromotoarelor variaza intre 50 lei si 120 lei. 

Ca exemplu, puteti face diferenta intre :

  • o freza de calitate superioara gen Freza Profesionala Hotnails 35000 RPM si 65 W
  • si Freza electrica Sina 20000 RPM si 15 W – o pila electrica pentru Hobby

       

     Dupa aceasta introducere, dorim sa rezumam acest articol intr-o singura propozitie :


                Principalii dusmani ai mandrinelor / frezelor electrice sunt : Praful, Lichidele si Accidentele

    Acum sa detaliem :


  1.  Praful 


    • acumulat in corpul mandrinei duce la griparea rulmentilor si obstructionarea cailor de aerisire a micromotorului de unde rezulta o supraincalzire a mandrinei iar de aici si pana la deteriorarea aparatului nu mai este mult. Praful se poate acumula si in corpul principal al pilei electrice fapt ce poate duce la o deteriorare a variatiei vitezei de pilire pana la scurtcircuitarea componentelor.

    • Praful asta e dat naibii, ganditi-va la el ca la soacra voastra scumpa , se baga peste tot, strica tot ... de unde rezulta nervi, bani cheltuiti + nelipsita cearta cu sotul pentru ca il pui pe Modul URGENTA sa cumpere o mandrina IERI 

    • Ce trebuie sa faceti ? Nimic mai simplu ... tineti cont doar de sfaturile persoanelor autorizate care repara aceste freze electrice. In continuare va prezentam un sumar al actiunilor pe care puteti sa le intreprindeti. 

    Cateva exemple graitoare :

  

                Sfaturi :

    Curatati de praf la exterior freza electrica si mandrina cat de des posibil. Nu va apucati sa desfaceti mandrina pentru ca riscati sa o deteriorati. 

    Aspirati regulat praful din fantele de aerisire ale mandrinei si ale frezei electrice cu un aspirator casnic pentru a nu se ajunge la blocarea racirii micromotorului si implicit la deteriorarea ireversibila a mandrinei / frezei electrice.

    In functie de gradul de utilizare, va recomandam sa faceti mentenanta mandrinei cel putin o data pe an. Un tehnician autorizat va curata si unge toate componentele interne ale mandrinei.


       2. Lichidele


    •  Din dorinta de a intretine mandrina cat mai bine sau din nepasare, cateodata pulverizam substante - dezifectant, spirt, ulei, produse de curatare pe capatul mandrinei pentru a o curata. Aceasta operatiune este periculoasa si potential daunatoare pentru viata mandrinei. NU mai faceti acest lucru ! Lichidul poate ajunge in interiorul mandrinei producand DAUNE de la ruginirea, griparea rulmentilor pana la scurtcircuitarea sistemului electric. Asupra frezei si mandrinei recomandam doar sa stergeti, desprafuiti si aspirati ce se poate pe deasupra. 

                        Cateva exemple negative de ce poate face lichidul unei mandrine :

Cum reusesti sa arzi micromotorul fara prea mare efort :)  /  Lichid = Rugina = Coroziune = Gripat Micromotor = Gaura buzunar 

                                                     

                                        Rugina sau Lichid in exces care a dus la arderea micromotorului

                Va recomandam :

    Curatati mandrina doar cu lavete uscate, NU pulverizati lichid de curatare pe mandrina sau pe corpul frezei electrice



                3. Accidentele


    • Din Neatentie, Oboseala, Nervi ca urmeaza sa faci temele la mate cu al tau copil .... se pot intampla urmatoarele evenimente :

        ◦ sa scapati pe podea mandrina .....  si a naibii cade fix in varf ca in legea lui Murphy

        ◦ sa schimbati sensul de rotatie a mandrinei electrice in timp ce inca functioneaza. Este impetuos necesar ca INTOTDEAUNA sa opriti functionarea mandrinei si abia dupa aceea schimbati sensul de rotatie.

        ◦ sa uitati sa opriti pila electrica de la butonul OFF atunci cand terminati manichiura ( tensiunea continua in aparat pe timp indelungat conduce la arderea micromotorului) sau scoateti brusc aparatul din priza in timp ce freza inca functioneaza 

        ◦ odata cu schimbarea bitului sa stricam sistemul de inchidere / deschidere – twist-lock al mandrinei 

        ◦ uitati sa schimbati regulat carbunii mandrinei = deteriorarea iremediabila a micromotorului 

        ◦ interventie Neautorizata, apelezi la o cunostinta pentru repararea mandrinei fara sa aiba idee de principiile de functionare ale sistemului ei .

        ◦ scapi lichid pe mandrina in timp ce functioneaza, utilizezi mandrina cu mainile / manusile ude – face flama , risc mortal de electrocutare 

        ◦ fortezi mandrina incinsa deja, fara ca sa identifici cauza ( de cele mai multe ori praful este cauza principala ) , fara sa faci menteneanta la timp sau fara ca sa ai o mandrina de rezerva ( de pe hotnails.ro bineinteles )

        ◦ lasati capatul mandrinei fara bit pentru perioade intinse de timp ( mandrina trebuie sa fie intotdeauna inchisa si sa aiba un bit in capat )


Cateva exemple :

                  Carbuni tociti versus carbuni noi

                                          

                 Intretinere mandrina

                                         

                 Micromotor afectat de praf , carbunii tociti au facut sant in corpul micromotorului

                                        

                  Praf rezultat de la tocirea carbunilor din micromotor

                                      


            In concluzie :

    Toate aceste ipotetice accidente pot conduce la o dauna 100% a mandrinei.

            De retinut :

  -   Utilizati cu grija toata aparatura din dotare.

 -    Nu va grabiti.

  -   Lucrati metodic si cu calm pentru a nu pierde bani, consuma timp si imbatrani mai repede decat trebuie. 


    In speranta ca acest articol a fost util, puteti da share si altor colege, va dorim spor la treaba si nu uitati ca pe hotnails.ro  gasiti tot ce aveti nevoie pentru intretinerea unghiilor – mai ales oje ultra pigmentate, geluri colorate, lampi led, freze, aspiratoare/ colectoare praf unghii, pile profesionale, sclipici senzatie 3 colectii de culori si multe alte nebunii la preturi cu mult bun simt.


Lasa un comentariu
Nu exista opinii la acest produs
Adresa: B-dul Vrancei 43, Voluntari
Telefon: 0727 549 529
Email: office@hotnails.ro